I gulášek může být metabolicky vstřícný a stejně tak chutný jako tradiční…
Ingredience pro 1 osobu
- porce hovězího masa (cca 130 – 200g)
- porce zeleniny: pastiňák, topinambur, červená paprika (asi pol.lžíci), cibulka (asi pol. lžíci) (cca 135 – 205g)
- koření: sůl, pepř, paprika, kmín, majoránka, česnek nebo jiné dle zvyku
Postup
V hrnci do hněda opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájené maso a podlijeme zeleninovým (případně hovězím) vývarem. Okořeníme, přidáme nakrájenou červenou papriku a dusíme do měkka. Necháme několikrát vysmahnout šťávu a opětovně podléváme. Asi 20 minut před koncem rozdrobíme do omáčky 1/2 krajíce staršího 100% žitného chleba a dále vaříme. Tím omáčku zahustíme. Na konec přidáme stroužek rozetřeného česneku a dochutíme.
Jako přílohu podáváme na kostky nakrájený topinambur a pastiňák, uvařené v zeleninovém vývaru.
Dobrou chuť s metabolic balance