Osvěžující rychlý letní salátek s voňavým fenyklem. Oblíbená kombinace, lze různě obměňovat.
Ingredience
Pro ty z vás, co mají svůj plán metabolic balance – gramář dodržujte podle vašeho plánu (važte za sysrova). Pro ostatní platí cca 100g luštěnin + 150 g zeleniny + 1 jablko (važte za syrova)
- porce zeleniny (fenykl, mrkev, olivy) – poměr si určete dle vaší chuti
- 1 střední jablko
- šťáva z 1 citronu (nebo pomeranče nebo použijte jbl. bio ocet pro dokyselení)
- porce červené čočky
- bio olivový olej za studena lisovaný
- sůl mořská nebo himalájská dle chuti
- listy bazalky na ochucení
Postup
Čočku si předem uvařte a nechte vychladnout.
Fenykl nakrájejte na tenké proužky, mrkev a jablko nastrouhejte nahrubo na struhadle.
Zakapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem, osolte.
Přidejte čočku a jemně promíchejte.
Ozdobte lístky zelené bazalky.
Servírujte s celozrnným 100% žitným chlebem.
Dobrou chuť s metabolic balance