Další recept od pana Roberta ze Slovenska měl v hledáčku fazole. Můžete použít jakoukoli luštěninu, se vším tato kombinace chutná skvěle.
Podle předepsaného rozpisu si připravíme povolenou gramáž zeleniny
celkem cca 130 – 170g
- Pórek (alespon 50% gramáže zeleniny)
- Česnek – 2 až 3 stroužky
- Zelí (čínske zelí)
- cuketu
- zelené fazolky
- ½ rajče nebo trochu domácího rajčatového protlaku
- Povolený olej (řepkový) nebo i nemusí byt
- Černý mletý pepř.
Postup
Na řepkovém oleji zpěníme nakrájený pórek (dá se opéct i na suché pánvi), přidáme prolisovaný česnek a rajče neb protlak. Přidáme zeleninu, koření, osolíme a chvilku opékáme, dokud zelenina nepustí šťávu. Šťávu necháme částečně vydusit. Přidáme uvařenou nebo konzervovanou luštěninu a už necháme pouze spolu vše prohřát. Pokapeme balsamikovým octem (nemusí být) a přidáme trochu majoránky. Já osobně si přidám i trochu chilli.
Děcka to mají rády zabalené do omelety, já se bez ní obejdu. Je to výborné s opečeným kouskem žitného chleba (toust).