Další recept od pana Roberta ze Slovenska měl v hledáčku fazole. Můžete použít jakoukoli luštěninu, se vším tato kombinace chutná skvěle.

Podle předepsaného rozpisu si připravíme povolenou gramáž zeleniny

celkem cca 130 – 170g

  • Pórek (alespon 50% gramáže zeleniny)
  • Česnek – 2 až 3 stroužky
  • Zelí (čínske zelí)
  • cuketu
  • zelené fazolky
  • ½ rajče nebo trochu domácího rajčatového protlaku
  • Povolený olej (řepkový) nebo i nemusí byt
  • Černý mletý pepř.

Postup

Na řepkovém oleji zpěníme nakrájený pórek (dá se opéct i na suché pánvi), přidáme prolisovaný česnek a rajče neb protlak. Přidáme zeleninu, koření, osolíme a chvilku opékáme, dokud zelenina nepustí šťávu. Šťávu necháme částečně vydusit. Přidáme uvařenou nebo konzervovanou luštěninu a už necháme pouze spolu vše prohřát. Pokapeme balsamikovým octem (nemusí být) a přidáme trochu majoránky. Já osobně si přidám i trochu chilli.

Děcka to mají rády zabalené do omelety, já se bez ní obejdu. Je to výborné s opečeným kouskem žitného chleba (toust).

Beratňské fazole podle metabolic balance

Beratňské fazole podle metabolic balance

Fotka použita z : http://chalupnikovi.com/recepty/wp-content/uploads/2014/09/bretonske-fazule-hlavna.jpg