VEGETARIAN, VEGAN, RAW
V podzimním období je velmi oblíbená dýně a recepty z ní. Vyzkoušejte tuto lahůdkovou pomazánku v RAW kvalitě, která splňuje metabolické principy. Určitě po ní nepřiberete, právě naopak. Využít ji můžete na snídani, jako „semínkovou směs“, ale i jako hl. jídlo – je velice sytá…
INGREDIENCE
(pro přísnou fázi použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu)
- 350g dýně Hokkaidó
- 200g slunečnice (předem namočené přes noc anebo naklíčené)
- šťáva z jednoho citrónu
- 5x5cm Wakame nebo Kombu (předem namočené)
- 2 lžíce Nori
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- špetka Himálajské nebo mořské soli
POSTUP
Mořské řasy Wakame/Kombu rozlámeme na menší kousky, opláchneme vodou a namočíme na cca 20 minut do vody. Pak vše rozmixujeme na jemno i s vodou z namočených řas. Pomazánku podávejte např. na listech salátu nebo na nakrájené okurce, ředkvičce či kedlubně apod. Fantazii se meze nekladou. Je vynikající!
Recept a fotografie převzaty z webu www.rawsuperfood.cz. Za inspiraci a možnost sdílení děkujeme Ditě Křížkové.