Dýňová polévka s bílými fazolemi – recept naší klientky sl. Amálie… Bílé fazole mají krémovou chuť a s dýní se pojí úžasně. Pokud nemáte tento druh fazolí nebo dýni ve vašem seznamu potravin, vyberte si jiný vhodný druh zeleniny nebo luštěnin, které ve vašem seznamu figurují.
Ingredience
- jako bílkovina bílé fazole
- 1 dýně hokaido,
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 0,5 – 1 l vody, sůl, pepř
Postup
Na oleji zesklovatíme cibuli
Přidáme nakrájenou dýni i se slupkou a chvíli restujeme.
Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 10 – 15 minut doměkka, poté rozmixujeme.
Přidáme bílé fazole jako bílkovinu.
Podáváme s celozrnným žitným chlebem.
Potom si dejte čaj nebo kávu a nakonec jablíčko, jako sladký zákusek..
Tip
Polévku můžete udělat i z jiné zeleniny, skvělá je např. cuketová, květáková nebo pórková a jako bílkovinu, místo bílých fazolí, můžete použít jakoukoli jinou luštěninu, já mám moc ráda cizrnu nebo červenou čočku, dobré jsou také výhonky fazolí mungo…
Dobrou chuť s metabolic balance