VEGETARIAN, VEGAN – Velice chutná, hustá a sytá polévka plná zdraví…

Budete potřebovat

  • ½ středně velké dýně hokaido (cca 500 g)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 400 g uvařené cizrny nebo cizrny ve slaném nálevu, nebo si vařte např. červenou čočku
  • 1 lžička kokosového tuku
  • 1 dcl kokosového mléka
  • 1 lžička římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička garam masalla, špetka mletého koriandru
  • Sůl a pepř dle chuti (himálajská nebo mořská)
  • 1 cm nadrobno nakrájeného zázvoru

Postup

Dýni neloupeme, omyjeme, zbavíme jader a pokrájíme na 1 – 2 cm kostičky.
Zpěníme na kokosovém tuku cibulku, v polovině smažení přidáme koření a na závěr mletý koriandr, 3 sekundy smažíme.
Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, dýni, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme do změknutí. Na závěr dosolíme, přidáme uvařenou cizrnu a chvíli povaříme.
Poté vše rozmixujte a zjemníme kokosovým mlékem.
Podávat můžete s opečeným 100% žitným chlebem a ozdobenou zeleným koriandrem.

Dobrou chuť s metabolic balance…

TIP

Jako bílkovinu můžete místo cizrny použít např. mozzarellu, drůbež, shiitake, hlívu ústřičnou, jiné druhy luštěniny, tofu apod.

web_shutterstock_132399707336