VEGETARIAN, VEGAN – Velice chutná, hustá a sytá polévka plná zdraví…
Budete potřebovat
- ½ středně velké dýně hokaido (cca 500 g)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 400 g uvařené cizrny nebo cizrny ve slaném nálevu, nebo si vařte např. červenou čočku
- 1 lžička kokosového tuku
- 1 dcl kokosového mléka
- 1 lžička římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička garam masalla, špetka mletého koriandru
- Sůl a pepř dle chuti (himálajská nebo mořská)
- 1 cm nadrobno nakrájeného zázvoru
Postup
Dýni neloupeme, omyjeme, zbavíme jader a pokrájíme na 1 – 2 cm kostičky.
Zpěníme na kokosovém tuku cibulku, v polovině smažení přidáme koření a na závěr mletý koriandr, 3 sekundy smažíme.
Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, dýni, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme do změknutí. Na závěr dosolíme, přidáme uvařenou cizrnu a chvíli povaříme.
Poté vše rozmixujte a zjemníme kokosovým mlékem.
Podávat můžete s opečeným 100% žitným chlebem a ozdobenou zeleným koriandrem.
Dobrou chuť s metabolic balance…
TIP
Jako bílkovinu můžete místo cizrny použít např. mozzarellu, drůbež, shiitake, hlívu ústřičnou, jiné druhy luštěniny, tofu apod.