Tak a teď už žádné další výmluvy, že „nebudete přece jíst kuřecí nebo krůtí maso k snídani“! Díky tomuhle receptu si snídani s drůbežím masem totiž absolutně zamilujete. Stejně jako já a všechna děvčata na nedávnem snídaňovém kurzu vaření. S touhle pomazánkou totiž přišla Irenka Honzáková, jedna z autorek Metabolické kuchařky. A tuto pomazánku jsme připravovaly na kurzu vaření, který byl věnován právě snídaním. Musím přiznat, že vzbudila největší ohlas a já sama jsem ji od té doby měla nejen k snídani (protože mám také ve svém plánu variantu drůbežího masa se zeleninou), ale i k obědu a k večeři. Takže dnes ji můžete vyzkoušet i vy!
Ingredience
- 1 porce grilovaných kuřecích nebo krůtích prsou
- 1 porce zeleniny (tam patří celé avokádo, které doplňte např. jarní cibulkou, okurkou a zelenou paprikou – já přihodila ještě jarní „ptačinec žabinec“)
- Koření: sůl, pepř, jablečný ocet, hrst koriandru nebo bazalky nebo petrželky – volba koření je čistě na vás
Příprava
- Vše vhoďte do mixéru s „S“ noži, udělejte bzzzz, bzzz a je to hotové!
- Nebo můžete pomazánku připravit tzv. „nahrubo“, tedy maso a zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, avokádo rozmačkejte, a vše společně s kořením promíchejte.
Servírujte buď na žitném chlebu nebo knäckbrotu, nebo bezlepkáři mphou servírovat např. v listech salátu, v listu z čínského zelí nebo čekanky apod. Použijte svoji fantazii.
Tip
Protože já jsem často „líná“ si maso předem připravit, kupuji občas v Marks&Spencer už hotová grilovaná kuřecí nebo krůtí prsa. A pak už jenom vše hodím do mixéru s „S“ noži, udělám bzzz, a mám hotovo.
Pomazánku můžete ozdobit zelenými lístky bylinek, olivami, nebo ředkvičkou či jinou zeleninkou, kterou máte doporučenou ve svém plánu.
Pokud se vám nedaří rozhýbat svoji vařící fantazii, navštivte naše KURZY VAŘENÍ podle principů Metabolic balance®.