Co pořád dokola dělat s mandeládou? Pokud jste již ve 4. fázi, kdy máte vybalancování metabolizmu a úpravu váhy za sebou, můžete si zpestřit mandeládu na tento způsob. Sladká snídaně, plná živin a přirozených potravin chutná lépe, než kupované müsle nebo crunchy – ahlavně víte, co v tom je! Tento recept je velmi jednoduchý a můžete s ním neustále experimentovat. Můžete použít cokoliv, co máte v kuchyni. Pak to jen zakápnete datlovým sirupem nebo lžící medu, aby vám směs držela pohromadě i po sušení a máte hotovo. Mimochodem – skvělá zdravá pochoutka i pro vaše děti. Když mám chuť na něco křupavého, zasahuji tímto způsobem. Vytvořila jsem vlastní mandeládové crunchy, přidala jablko a vše zalila rostlinným mlékem, ideálně mandlovým. Prostě nádhera!
Ingredience cca na 2 porce
- malý šálek mandlí (mohou i nemusí být oloupané)
- malý šálek slunečnicových semínek
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce chia semínek (není nutné)
- 1 lžíce agáve nebo medu
- 2 lžíce datlového sirupu (můžete koupit nebo si sami udělat – 20 RAW datlí rozmixujte do hladka se šálkem vody)
- Dále budete potřebovat mandlové mléko na zalití a 1 druh ovoce (já mám nejradší jablko čerstvé nebo může bát i sušené. Výborné je také sušené mango nebo meruňky. ušené ovoce použijte v poloviční porci, obashuje již koncetrované cukry).
Postup
Mandle a slunečnice namočte přes noc. Přidejte k nim skořici, chia semínka, med a datlový sirup. Přidáme k nim ostatní ingredience a vše promícháme. Pokud směs dostatečně nelepí nebo se nechce spojit, přidejte více datlového sirupu.
Dobře promíchanou směs dejte sušit do sušičky nebo do trouby na 3 – 5 hodin. Směs by měla být suchá a neměla by lepit. Uchovávejte v suchu.
Crunchy zalijte mandlovým mlékem, ozdobte ovocem a podávejte!
Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!
Crunchy zalijte mandlovým mlékem, ozdobte ovocem a podávejte! Skvělé do téo směsi je sušené, nesířené a nedoslazované ovoce v podobě manga, jablek, meruněk. Ale i čersvé nastrouhané jablko je delikatesa…