Snad každý miluje sušenky, cookies. V hubnoucí fázi mnoha lidem podobné dobroty chybí a často kvůli tomu z nastoupené cesty hubnutí vypadnou. Zdravých sušenek/ cookies, které jsou v souladu s dietním režimem a zároveň vstřícné k našemu tělu, není zas tak mnoho. Tyhle jsem připravila z ingrediencí, které jsou v souladu s dodržováním programu Metabolic Balance a metabolicky vstřícnými principy obecně. A kupodivu nebude třeba žádné mouky, žádného vajíčka ani žádného cukru! A přesto jsou tyhle sušenky sladké a moc dobré a hlavně nám směle uspokojí chutě na nepříliš zdravé sladkosti. Základem bude kvalitní, čisté mandlové máslo (které nahrazuje metabolickou mandeládu) a jablečné pyré. Tak pojďte na to…
Budete potřebovat na 1 porci
(Doporučuji – rovnou si porci znásobte a připravte si aspoň čtyři)
- 50g čistého madlového másla bez cukru a aditiv (objednávám tohle>>)
- 80g jablečného pyré bez cukru a aditiv (kupuji to v DM drogerii)
- 30 – 40g ovesných nebo žitných vloček
- 1 lžička citronové šťávy + špetka soli (tohle je třeba kvůli chuti)
- 30g čokoládových peciček nebo nasekané 90 a více % čokolády v té nejvyšší kvalitě, bez cukru, palmového tuku a leštidel!!! (Nejdříve po 30 dnech přísné fáze, místo čokolády můžete také použít strouhaný kokos).
Postup
1. Dáme vyhřát troubu na 160 Cº.
2. V míse vidličkou smícháme 80g jablečného pyré s 50g mandlového másla. Konzistence musí být hladká.
3. Do směsi přidáme lžičku citronové šťávu, špetku soli, 30g vloček a nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odstát (těsto pak bude lépe držet).
4. Na pekáč připravíme pečící papír a polévkovou lžící tvoříme hormádky. Ty potom čajovou lžičkou uhladíme do tvaru kulatých cookies.
5. Pečeme cca 15 – 17 minut při teplotě 160 °C. Okraje by měly být zlatavé.
Tipy na závěr
? Místo čokolády můžete použít např. strouhaný kokos a pro dochucení vanilkový lusk nebo skořici nebo třeba i perníkové koření.
? A v udržovací fázi můžete místo mandlového másla použít např. i kešu máslo nebo nugátové máslo – obojí objednávám přes Powerlogy.cz, protože mi chutnají nejvíc a k výrobě jsou využívány ty nejkvalitnější ořechy.
? Když vyndáte cookies z trouby, můžete je ještě posypat nadrcenými mandlemi, kterými jídlo začnete jako bílkovinou. Pro návšatěvy a děti je můžete také pokapat medem nebo kokosovým sirupem, ale podle mě to není třeba, protože jablečné pyré sušenky skvěle osladí.

Tohle jsou vážně moc dobré mandlové cookies… Sliny se jen sbíhají.

Mandlové cookies/ sušenky vypadají svůdně. Jsou bze mouky, cukru a vajec, plné vitálně nezbytných látek.

Mandlové máslo používám primárně od www.powerlogy.cz – je vysoce kvalitní, s obsahem kvalitních přirozených tuků a v cookies báječně chutná. Nahrazuje pověstnou metabolickou „mandeládu“.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.