Excelentní lahůdka ze skutečné zdravé čokolády, mandlí a jahodami… Skvělý zákusek či vánoční cukroví, nebo luxusní snídaně od 4. fáze…
Ingredience
na čokoládu
- 1 šálek přírodního kakaa (v RAW kvalitě, nepražené je nejlepší)
- 1/4 šálku karobu (v RAW kvalitě, nepražený)
- 1/4 šálku agáve sirupu (nebo medu, datlového sirupu apod.)
- 1/4 – 1/2 šálku kešu pasty (rozmixované kešu ořechy na pastu)
- 1/4 – 1/2 šálku bio kokosového oleje v RAW kvalitě (rozpuštěný ve vodní lázni, max. do 42C
- 1 čl vanilkového extraktu, nebo 1/2 vanilkového lusku
na marcipán
- 1 1/4 šálku mandlové mouky (oloupané mandle pomelte v mlýnku na kávu na mouku)
- 3 pl agáve sirupu (nebo jiného)
Postup
Nejprve si připravte čokoládu
V míse smíchejte kakao, karob, agáve sirup, kešu máslo, kokosový olej. Dobře promíchejte vařečkou dohladka.
Tip navíc: Do čokolády ponořte 4 jahody, odložte na talířek a dejte vychladit na 10 minut do lednice.
Nyní si připravte marcipánovou hmotu
V mixéru s S noži (food procesor) zpracujte mandlovou mouku s agáve sirupem na mandlovou hmotu. Do papírových košíčků nalijte čokoládu. Z marcipánové hmoty uválejte kuličky, které různými způsoby vkládejte do košíčků s čokoládou. Mohou jim „koukat“ hlavičky, nebo mohou být čokoládou přelité a schované. Košíčky dejte vychladit na 20 minut do lednice.
K této lahůdce nás inspiroval Markus Rothkranz. Originální video s přípravou můžete v angličtině shlédnout zde…
Další dobrůtky tohoto mága najdete zde http://www.FreezerChocolate.comhttp://www.GourmetUncookbook.com