Excelentní lahůdka ze skutečné zdravé čokolády, mandlí a jahodami… Skvělý zákusek či vánoční cukroví, nebo luxusní snídaně od 4. fáze… 

Ingredience

na čokoládu

  • 1 šálek přírodního kakaa (v RAW kvalitě, nepražené je nejlepší)IMG_0508
  • 1/4 šálku karobu (v RAW kvalitě, nepražený)
  • 1/4 šálku agáve sirupu (nebo medu, datlového sirupu apod.)
  • 1/4 – 1/2 šálku kešu pasty (rozmixované kešu ořechy na pastu)
  • 1/4 – 1/2 šálku bio kokosového oleje v RAW kvalitě (rozpuštěný ve vodní lázni, max. do 42C
  • 1 čl vanilkového extraktu, nebo 1/2 vanilkového lusku

na marcipán

  • 1 1/4 šálku mandlové mouky (oloupané mandle pomelte v mlýnku na kávu na mouku)
  • 3 pl agáve sirupu (nebo jiného)

IMG_0510

Postup

Nejprve si připravte čokoládu

V míse smíchejte kakao, karob, agáve sirup, kešu máslo, kokosový olej. Dobře promíchejte vařečkou dohladka.

Tip navíc: Do čokolády ponořte 4 jahody, odložte na talířek a dejte vychladit na 10 minut do lednice.

Nyní si připravte marcipánovou hmotu

V mixéru s S noži (food procesor) zpracujte mandlovou mouku s agáve sirupem na mandlovou hmotu. Do papírových košíčků nalijte čokoládu. Z marcipánové hmoty uválejte kuličky, které různými způsoby vkládejte do košíčků s čokoládou. Mohou jim „koukat“ hlavičky, nebo mohou být čokoládou přelité a schované. Košíčky dejte vychladit na 20 minut do lednice.

K této lahůdce nás inspiroval Markus Rothkranz. Originální video s přípravou můžete v angličtině shlédnout zde…

Další dobrůtky tohoto mága najdete zde
http://www.FreezerChocolate.com
http://www.GourmetUncookbook.com