Tenhle recept vyšel vlastně nechtěně. Původně jsme někde na instagramu viděla mňamkovitý recept na řepové mufinky s jogurtem a pšeničnou moukou… Ty mufiny byly nádherně fialové a tak jsem přemýšlela, jak to udělaz ala Metabolic balance. No a vymyslela jsem to – akorát to není tak fialové, protože tam chybí ten jogurt. Ale to nevadí, jelikož mi z toho vyšlo naprsto božské brownies. Takové to brownies, co když do něj zaboříte lžičku, tak je krásně mňaglavé a plné čokoládové mazlavé chuti. Recept je vhodný od 4. fáze, kvůli poměrům ingrediencí a trošce kokosového cukru. Ale ve 4. fázi je to naprosto excelentní snídaně, nebo zákusek pro hosty.
Budete potřebovat
- 1 šálek mandlové mouky (buď ji koupíte, nebo si ji umělte z mandelády v nutribulletu)
- 2 pol. lžíce kokosového cukru
- 1 / 2 šálku neslazeného kakaového prášku (může být klasika Holandské kakao, nebo super je z čokoládovny Troubelice)
- 1 šálek jablečného pyré
- 1/2 – 1 šálku jemně strouhané červené řepy
- 3 pol. lžíce kokosového oleje
- 1 čajová lžička vanilkového aroma, nebo 1 vanilkový lusk
- 1 čajová lžička bio jedlé sody nebo bio kypřícího prášku z vinného kamene (ten je skvělý)
Postup
- Dejte rozehřát troubu na 180C°.
- Budete pracovta s mísou a ručním metličkovým mixérem, nebo můžete těsto připravit v robotu.
- Dejte do mísy mouku, kokosový cukr, kakaový prášek, jedlou sodu (nebo kypřící prášek) a dobře promíchejte.
- Přidejte jablečné pyré, řepu, kokosový olej a vanilkovou esenci a dobře promíchejte ručním metličkovým mixérem. nebo v robotu na těsto.
- Těsto by mělo mírně tekuté, ale nemělo by téci. Mělo by mít strukturu krupičné nebo bramborové kaše, abyse dalo nabírat lžicí.
- Formičky na mufinky vymažte kokosovým olejem a naplňte směsí.
- Pečte 15 – 20 minut při teplotě 180 C°, nebo dokud nevyndáte párátko čisté.
- Pozor! Nepřepečte! Vnitřek by měl zůstta mírně měkký, neměl by však zůstávat na párátku.
Promlsejte se ke kráse s Metabolic balance®.