Tato inspirující snídaně z mandelády nebo semínkové směsi vás překvapí svoji skvělou chutí.
INGREDIENCE
na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž dle vašeho osobního plánu)!
- 5 čl mandlí
- 5 čl slunečnicových semínek
- 100g celeru (hlízy), nebo jiné podobné zeleniny, kterou máte v plánu (např. mrkev, petržel, pastiňák, kedlubna, dýně apod.)
- 2 čl řepkového oleje
- Himalájská sůl, pepř
- 1 PL zelené petrželky
POSTUP
Na rozehřáté pánvi opražte na sucho semínka mandlí a slunečnice. Směs vyjměte a nechte vychladnout.
Nahrubo nastrouhejte očištěný a oloupaný celer. Celer osmahněte na pánvi na trošce řepkového oleje, přidejte mandlovou nebo semínkovou směs a dochuťte solí a pepřem.
Při smažení ze směsi vařečkou „uplácejte“ placku, kterou krátce opečte z obou stran.na talíři ozdobte zelenými lístky petrželky.
TIP
Místo mandelády můžete také použít semínkovou směs ze semen dýně a slunečnice. Začněte jídlo několika sousty semínek, které si před smažením placky připravte na stranu (pravidlo: první do úst vždy 1 – 2 sousta bílkoviny!)
Dobrou chuť s metabolic balance…
Recept i fotografie použity z knihy metabolic balance – Leichter genießen, kterou můžete zakoupit např. ZDE (pozor, kniha je dostupná pouze v němčině!)
autor: Dr. Med. Wolf Funfack & Bernd Meyer