Nevíte-li jak na semínkovou směs, zde je jeden skvělý recept od společnosti Lifefood.cz – tzv. Vege rawburgery! Mimochodem na Lifefood.cz nakupuji právě semínka slunečnice, dýně i mandlí. Máte zde 100% záruku, že semena jsou vždy čerstvá a „živá“, tedy jejich kvalita je opravdu jistá! (Báječně také klíčí…). Vyzkoušejte jejich skvělý recept na vlastní kůži. Semínka se dají totiž připravit na mnoho způsobů… Tak s chutí do toho!
Ingredience
(Pro 2. fázi upravte gramáž a použité ingredience dle vašeho osobního plánu. Něco můžete vynechat, něco dle chuti přidat!)
- 150 g dýňových semínek
- 150 g slunečnicová semínka
- 7 lžic lněného semínka zlatého
- 0,3 l vody
- 330 g mrkve
- 80 g papriky
- 30 g čerstvých rajčat
- 1 kus červené cibule
- 5 lžiček kmínu
- 2,5 lžičky bylinkové soli
- 0,5 lžička pepře
Příprava
Nejdříve namočte lněná, dýňová a slunečnicová semínka alespoň na čtyři hodiny. Poté je rozmixujte. Nakrájejte na malé kousky mrkev, papriky a rajčata. Nasekejte cibuli a vše smíchejte s rozmixovanými semínky. Mixujte do těsta, podle potřeby můžete přidat trochu vody.
Udělejte z těsta placičky, cca 1 cm tenké. Ozdobte bylinkami či semínky dle chuti – petrželkou, sezamovými semínky, kmínem nebo třeba červenou cibulí. Jemně je do těsta zatlačte, aby se bylinky na těstě udržely.
Nechte zaschnout své rawburgery v průběhu 13 hodin pod 42 °C. Poté můžete ponechat alespoň tři dny v chladničce. Chcete-li uchovat déle, nechte proschnout důkladněji.
Tip Lifefoodu
Pokud vám nechutná koření nebo bylinky, zkuste variantu se zeleninou nebo houbami. Můžete je předtím marinovat v oleji s nebo bez soli.
Recept a fotografie převzaty z Lifefood.cz (100% raw nejkvalitnější suroviny). Originál receptu zde…