Ať už tomu budete říkat jak chcete, budete to dělat znovu a znovu…Tento recept je alternativou k zapečenému avokádu s vajíčkem a je návykový… Použít můžete jak naklíčenou cizrnu, tak tu vařenou. Podávat pomazánku můžete např. v avokádu a nebo ji nabírat tradičně zeleninovými hranolkami.
Ingredience na 1 porci
- 120 – 150g naklíčené nebo uvařené cizrny (použít můžete také cizrnu ve slaném nálevu)
- 1 pol. lžíce bílé Tahini pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička jablečného octa (nebo citronové šťávy)
- sůl, pepř, lžička římský kmín
- stroužek česneku
Postup
Připravte si klíčky z cizrny pár dnů předem. Cizrnu nechte tři dny klíčit (po dvanácti hodinách měňte vodu, druhý a třetí den stačí udržovat cizrnu vlhkou.)
Do mixéru vložte naklíčenou cizrnu, tahini pastu, olivový olej, jablečný ocet (nebo citrobovou šťávu) a lžičku římského kmínu. Rozmixujte dohladka.
Dochuťte dip solí, pepřem. Zajímavá je kombinace je s petrželí nebo bazalkou. Italský nádech získáte přimícháním sušených rajčat. Pokud je směs příliš hutná, přidejte trochu vody a pomixujte. Na talíři ozdobte svůj cizrnnový dip mletou paprikou.
Použít můžete i jiné naklíčené druhy luštěnin.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.