V horkých dnech bývá pro většinu z nás zmrzlina velkým lákadlem. Pokud ale dodržujeme Metabolic Balance® nebo nějakou jinou dietu zaměřenou na redukci hmotnosti nebo dietu terapeutickou, tedy zaměřenou léčebně na zlepšení zdraví, nebývá zmrzlina na jídelníčku. Jak to tedy udělat aby zmrzlina byla úplně zdravá a zároveň dobře chutnala? Těch možností je mnoho. Můžete zamrazit oblíbené ovoce a poté ho rozmixovat na osvěžující sorbet. Můžete použít čerstvé ovoce a k němu přimixovat zmražený banán, díky čemuž získáte jemnou krémovou konzistenci. A nebo si můžete připravit tuhle moji oblíbenou kombinaci.
Na zmrzlinu můžete použít různé sladké ovoce. Vhodné je např. mango, maliny, borůvky, jahody apod. Tahle zmrzlina je díky avokádu krásně hedvábná a krémová. Tuhle zmrzlinu si s klidným svědomím můžete dát po hlavním jídle, aniž byste jakkoli porušily metabolicky a hormonálně vstřícné principy. Tak a teď už pojďte na to! Mlsat jde i zdravě ?!
Budete potřebovat
-
120g sladkých jahod
Můžete použít i jiné druhy sladkého ovoce (borůvky, maliny, mango..)
-
1/2 většího zralého avokáda nebo 1 menšíAvokádo musí být správně nazrálé, ani tvrdé ani moc měkké. Struktura by měla připomínat po zmačknutí plastelínu.
-
Koření: vanilkový lusk nebo vanilková esence (není nutné, ale krásně zmrzku ovoní)
-
Navíc: pár lístečků zelené voňavé máty – na ozdobu (není nutné)
Postup
Varianta 1
- Jahody, avokádo a vanilku rozmixujte na hladký krém, dejte do misky zamrazit aspoň na 1 hodinu.
- Tato kombinace je vynikající i vychlazená – připomíná jahodový termix.
Varianta 2
- Použijte zmražené jahody.
- Ty rozmixujte se zralým avokádem a vanilkou a zmrzlinu máte hotovou.
Dobrou chuť s Metabolic Balance®