Teplý chřestový salát s vejci je moje oblíbená delikatesa, která odpovídá přesně principům programu Metabolic Balance® v přísné fázi (se zařazenými tuky). Jako bílkovinu zde využiji 2 vejce, za zeleninu využiji mix salátů a hlavně chřest. Salát je neobvyklý a lahodný, protože se zde snoubí teplá a studená kuchyně.
Budete potřebovat
- 2 vejce vařená na hniličko
- 1/2 porce zeleniny = mix zelených salátů
- 1/2 porce zeleniny = zelený chřest
- Zálivka: olej, jabl. ocet, sůl
Postup
- Uvařte si vejce na hniličko. Vejce neschlazujte.
- Na pánvi, na olivovém oleji, opečte zelený chřest, který jste před tím zbavili tvrdých částí stonku (mladý zelený chřest neloupu).
- Než se chřest opeče, smíchejte si mix salátů se zálivkou z olivového oleje, jabl. octa a soli.
- Na talíři naaranžujte společně se salátem stonky teplého chřestu a rozpůlenými teplými vajíčky.
- Můžete také salát pro ozdobu a chuť pokapat balzamikovou octovou redukcí (připlaťte si a zkuste sehnat tu bez cukru ?).
Přeji Vám dobrou chuť s Metabolic Balance®
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.