Tyhle žitné lívance vás nadchnou. Přelít je můžete rozmixovaným mangem nebo jiným ovocem, skvělá jsou také metabolicky přívětivá švestková povidla. Máte-li tedy chuť na „sladké“ jídlo bez přidaného cukru, vyzkoušejte tuhle dobrotu… Můžete si ji dát k snídani, nebo k obědu či večeři – podle toho, kdy máte vajíčka doporučena.
Budete potřebovat
- 2 vejce
- 30 g žitná mouka
- skořice, vanilka
- 1 druh ovce z vašeho plánu (já zde použila rozmixované mango)
- 100g zeleniny: místo ovoce můžete přidat porci zeleniny, cca 100g), kdy si připravíte lívanečky naslano.
Postup
- Oddělte vejce, tedy bílek a žloutek zvlášť.
- K bílkům přidejte 2 lžíce studené vody, špetku soli a vyšlehejte sníh.
- Po té přidávejte postupně, pomaličku do sněhu žloutky a mouku, skořici, vanilku. Zlehka vařečkou vmíchávejte.
- Kdo máte vaflovač, pečte ve vaflovači 3 minuty. Já ho nemám, tak lžící tvaruji lívanečky a opékám je z obou stran na pánvi, potřené Ghíčkem .
- Miluji je přelité např. jablečným nebo mangovým pyré, nebo švestkovými povidly, která připravíte ze sušených, přes noc namočených švestek, rozmixovaných s troškou vody.
Tip
Pokud máte ve svém osobním jídelním plánu Metabolic Balance vajíčka v kombinaci se zeleninou, můžete si připravit k lívanečkům ještě zeleninový salát a nebo vyzkoušet lívanečky naslano, např. se špenátem nebo pórkem.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.