Moje oblíbené obyčejné bílé zelí, pomačkané se solí, zakápnuté vinným otcem a kvalitním za studena lisovaným olivovým olejem, doplněné nadrobenou Nivou ?? Kdo nemáte nivu ve svém jídelním plánu, můžete ji nahradit třeba ovčí Fetou, nebo ovčím či kozím sýrem a nějakými dalšími bylinkami pro výraznější chuť (jo niva je niva, ta už žádné bylinky). Rychlé, metabolicky vstřícné a hlavně moc dobré.
Budete potřebovat
- 1 porci sýra Niva (nebo ovčí Fety, či ovčího nebo kozího sýra) – cca 70-100g
- 1 porci bílého nebo červeného syrového zelí – cca 130-150g
- troška mořské nebo himalájské soli
- 1 čal. lžička vinného octu
- 1 pol. lžíce kvalitního za studna lisovaného olivového oleje
Postup
- Zelí pokrájejte na tenké plátky.
- Osolte a dobře promačkejte rukama, a nechte pár minut odpočinout, aby pustilo šťávu – tohle je velmi důležité, aby ten zelný salát byl opravdu super jemný, vláčný a lahodný
- Dochuťte vinným octem a kvalitním olivovým olejem – podle toho, jak vám to chutná.
- Rozdrobte sýr Niva (nebo ovčí Fetu či ovčí sýr), promíchejte a podávejte.
Dobrou chuť s recepty metabolci balance®