Co s avokádem a vajíčkem? Zkuste vejce zapéct přímo v avokádu. Avokádo a vejce jsou dvě parádně sytivé a nutričně bohaté suroviny.
Inredience
- 1 větší zralé avokádo (do malého avokáda by se celé vajíčko nevešlo a vyteklo by)
- 2 střední vejce co nejlepší kvality
- Čerstvě mletý pepř, sůl
- Zelené bylinky, např. pažitku, hladkolistou petržel atd.
Postup
- Avokádo rozkrojíme podélně na půl. Slupku vespod seřízneme aby avokádo lépe „sedělo“ na pekáčku.
- Odstraníme pecku a z každé části lžičkou ještě trochu vydlabeme tak, aby vznikl hlubší důlek na vajíčko.
- Avokádo „posadíme“ do malého pekáčku na pečící papír, do důlku vyklepneme opatrně vajíčko (vybírejte menší vajíčka, aby z důlku nepřetékala, když tak využijte jenom část bílku).
- Osolíme, opepříme.
- Pečeme v troubě cca na 200 C° asi 15 – 20 minut (podle trouby a podle velikosti vejce a avokáda tak, aby vejce zůstalo vláčné).
- Podáváme ozdobené nasekanými zelenými bylinkami, posypané paprikou s plátkem celozrnného žitného chleba.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.