Mandeláda (nikoli marmeláda ?) je jedna z dalších výborných variant pro snídani, která se často vykytuje v jídelních plánech Metabolic Balance. Můžete si ji dopřát výměnou za jiný návrh snídaně z vašeho menu. Je pro vás povolena i v případě, že ve vašem seznamu nemáte oříšky ani semínka. Připravíte ji snadno (pokud nemáte určenou svoji přesnou gramáž, držte se následujícího doporučení) – 30g mandlí + 20g slunečnicových semínek namočíme přes noc do vody a ráno nasekáte nebo namixujete s jedním druhem ovoce. můžete ji smíchat také s nastrouhaným jablkem a dochutit dle chuti například skořicí, mátou apod. Nebojte se experimentovat!
Budete potřebovat
- 1 porce mandelády (mandle + slunečnice) nebo semínkové směsi (dýně + slunečnice)
- 1 jablko (nebo jiný druh vhodného ovoce podle plánu MB),
- podle chuti skořice (badyán, bio vanilkový prášek),
- trocha vody (podle požadované hustoty)
Gramáž porce dle individuálního plánu MB
Postup
- Ořechovo-semínkovou směs vždy namočte přes noc do vody, druhý den vodu slijte a směs propláchněte
- Jablko nakrájejte (můžete i oloupat, kaše je potom jemnější)
- Ochuťte skořicí (můžete použít i bio vanilkový prášek nebo mletý badyán)
- Vše rozmixujte v mixéru s trochou vody najemno a získáte výbornou přesnídávku
- Ozdobte mandlí (nebo slunečnicí) a plátkem jablíčka
- Jídlo začněte 2 – 3 mandlemi, abyste dodrželi pravidlo: každé jídlo začněte několika sousty bílkoviny. V tomto případě je bílkovina ořechovo-semínková směs.
- Vychutnejte si metabolicky vstřícnou, zdravou a chutnou snídani
TIP
Ve 4.fázi, tzv. udržovací můžete použít i jiné ořechy v bio kvalitě, např. kešu, makadamové, lískové, vlašské i piniové…
A takhle nějak může vaše metabolická přesnídávka vypadat ❤