Nevíte-li jak na fazole, je zde moc dobrý a jednoduchý recept. Zeleninu i luštěniny můžete obměňovat podle toho, co máte v plánu. Jídlo je vhodné do krabičky na cesty či do práce.
Budete potřebovat na 1 porci
- 1 porci zeleniny (brokolice | květák | 1/2 rajčete na kostičky) – celkem cca 140g
- 1 lžička cibule
- 1 porce červených kidney fazolí ve slaném nálevu – celkem cca 150g
- 1 stroužek česneku
- Sůl | pepř
Postup
Brokolici a květák očistětet a rozeberte na růžičky.
Krátce oblanšírujte v osolené vroucí vodě al dente, poté propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
Fazole v cedníku dobře propláchnětet a vmíchejte do zeleniny.
Z rajčátek, cibule, česneku, soli a pepře připravte zálivku tak, že vše rozmixujete v mixéru. od 3. fáze můžete přidat i 1 PL olivového oleje.
Zálivkou přelijte salát a nechte asi 30 minut stát v lednici.
Tip
Pokud nemáte v seznamu tento druh fazolí a zeleniny, můžete si snadno zeleninu i druh luštěnin vybrat dle vašeho seznamu potravin.
Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!
Originální recept, včetně fotografie pochází z knihy metabolic balance® – Das Kochbuch für Berufstätige. Kniha je pouze v němčině a zakoupit ji můžete přes internet např. ZDE…