Milujete mák na sladko? Tak tady si ho užijete. Je rekordmanem v obsahu vápmíku. Vyzkoušela jsem tento recept, který lze využít od 4. fáze metabolic balance a pochází z kreativní kuchyně Petry Slabé, Rawstlinky. Odpovídá vlastně krásně prinicpům metabolic balance (od 4. fáze), navíc využívá lokálních potravin, což je nám více než sympatické… Kdo toužíte po „sladkých“ snídaních z přirozených potravin, bez doslazování, tak tady si to opravdu užijete! Platí, tím sladší jablíčka, tím sladší dobrota! Děkuji Petře za inspiraci a těším se na nějaký její další kurz, snad i u nás v Cordeusu…
Ingredince
- 1 nastrouhané jablko
- 1 odšťavněné jablko
- hrstička máku čerstvě pomletého
- hrstička vlašských ořechů nebo mandlí
Postup
- Jablko nastrouhej, druhé odšťavněte, nebo můžete použít bio čerstvou jabl. šťávu UGO.
- V mixéru na kávu nebo mlýnku umelte má a smíchejte s čerstvou jablečnou šťávou, která mák krásně osladí. Hustotu kaše si určtete sami.
- Strouhaná jablka zalijte makovou kaší, posypte vlašskými ořechy. Ihned podávejte.
- Jablka dělají dortík velmi sladký…
Užijte si…
Krásné povídání s Petrou Slabou a originální recept najdete ZDE…