Ovocná omeleta z ovesných vloček a mléka je výborná snídaně, která odpovídá doporučením metabolic balance a zároveň se po ní krásně hubne. Vločky nemusí být jenom klasická kaše, ale jde s nimi vykouzlit i výborná „sladká“ snídaně v podobě této ovocné omelety.
Ingredience
- Porce ovesných nebo žitných vloček,
- ½ vanilkového lusku,
- porce zralé papaji (nebo jablka, manga apod.)
- na špičku nože mleté citronové trávy (není nutné),
- ½ lžičky mleté skořice,
- porce mléka (může být kravské, kozí, ovčí, sojové nebo rostlinné z mandelády apod.)
- 2-3 lístky meduňky (není nutné, ale chutné)
Postup
Ovesné nebo žitné vločky namixujte na moučku nebo použijte ovesnou mouku.
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte dřeň.
Zvolené ovoce nakrájejte na podélné plátky.
Ovesnou moučku ochuťte vanilkou, citrónovou trávou a skořicí.
Přilijte trochu mléka a umíchejte hustou, ale ještě trochu tekutou kašovitou směs.
Rozpalte teflonovou pánev, dejte do ní těsto a lžíci rozprostřeme dohladka. Já však nejraději používám troubu a pečící papír, kdy těsto naliji na pečící papír a pečlu v troubě.
Omeletu opékejte zhruba 3 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany.
Ovoce můžete buď nakrájet na plátky a omeletu jím pokrýt, nebo ho můžete rozmixovat v tekutou směs a omeletu jím polít, nebo můžete zkombinovat obojí.
Ozdobte meduňkou nebo lístky máty.
Doporučuji použít např. papáju, mango, broskve, meruňky, maliny, ale jablíčko je také chuťovka!
Jídlo začněte zbývajícím mlékem, do kterého můžete rozmixovat také část porce použitého ovoce.
Použít můžete mléko kravské, kozí, ovčí, sojové nebo rostlinné (např. z mandelády, mandlí, slunečnice nebo máku apod.) Recept na rostlinné mléko najdete ZDE...
Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!