Semínková směs nebo mandeláda jsou vynikající, nutričně nabité snídaně, jenom vědět, jak na to. Zde je jeden moc chutný receptík. Máte-li rádi různé kaše, tak určitě vyzkoušejte tuto „krupičnou příchuť“. Chia semínka lze přidat do směsi již od 3. fáze, nejen jako vhodné „zahušťovadlo“, ale i nutričně nabitou potravinu. Pokud jste v přísné fázi, chia semínka vynechte.
Ingredience
- 2 lžíce chia semínek, ideálně namočených večer předem (pokud jste v přísné fázi, tak je vynechte, užijete si jich od 3. fáze)
- porce mandelády (mandle a slunečnicová semínka přes noc namočená) | nebo semínkové směsi (dýňová a slunečnicová semínka)
- porce listové zeleniny (vhodný eje např. špenát, polníček, případně lžíce mladého zeleného ječmene)
- 1 jablko nebo hruška (sladká odrůda
- 1 – 2 lžičky mleté voňavé skořice!
- troška vody dle potřeby
- pro případné doslazení med nebo agáve sirup (až od 4. fáze, doporučuji však učit se nesladit!)
Postup
Všechny přísady mixujte v mixéru po dobu jedné minuty. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošinku vody. Poté směs nechte minutu až dvě odstát, aby kaše pomocí chia semínek měla čas zhoustnout. Podávejte v misce jen tak, případně posypané trochou skořice a nastrouhaného jablka (nebo hrušky).
Tip pro děti
Dětem můžete kaši osladit nejlépe tak, že použijete místo jablka a hrušky banán, který je přírodním sladidlem.
Nebojte se nových experimentů chuťových i barevných! Budete překvapeni skvělou chutí!
Dobrou chuť s metabolic balance přeje Bára