Maďarská gulášová polévka s hovězím masem – Inspirace od Amálie K. (18 let)
Ingredience
- 1 kg hovězího na guláš
- 3 lžičky mleté maďarské červené papriky
- 1 lžička maďarské pálivé červené papriky
- 3 mrkve (2 nakrájíme)
- kus celeru
- 3 petržele (2 nakrájíme)
- 1 středně velká cibule
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 3 brambory (od 3.fáze) – já bych vyměnila brambory za topinabury nebo pastiňák (mají nižší glykemickou zátěž a jsou lépe stravitelné s masem)
- olej
- majoránka, kmín, sůl
Postup
Ve velkém hrnci na oleji zpěníme cibuli.
Přidáme kmín, pak mleté papriky a lehce podlijeme.
Přidáme nakrájené maso, mícháme dokud se nezatáhne.
Přidáme 1 l vody, osolíme, vaříme na mírném plameni 1 hodinu.
Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a majoránku, vaříme 30 minut.
Před podáváním vyndáme celou mrkev, celou petržel a kus celeru.
Podávejte s celozrnným žitným chlebem.
Poté si vychutnejte kávu nebo čaj (bez mléka, cukru a sladidel) a úplně na konci si dejte jablíčko, jako dezert…
Dobrou chuť s metabolic balance