Nevíte-li jak na semínkovou směs, zde je jeden velmi dobrý tip. Recept na bezva metabolicky vstřícnou snídani, oběd i večeři. Množství vydá přibližně na 1 porci.
Ingredience
- Slunečnicová a dýňová semínka (porce dle plánu nebo cca ½ hrnku) přes noc namočená
- Olivový olej za studena lisovaný v bio kvalitě
- Citronová šťáva – 1 až 2 lžíce čerstvé šťávy z citrónu
- Jarní cibulka – jedna čerstvá jarní cibulka nakrájená na drobné kousky
- 1/4 stroužku česneku (opatrně s ním)
- Sůl dle chuti – idelně mořská, růžová himalájská nebo keltská (soli používejme co nejméně)
- Další koření dle chuti, např. lze přidat římský kmín, kari apod.
- Porce zeleniny, terá se hodí na „hranolky“ (např. mrkev, cuketa, okurka, kedlubna, řapíkatý celer)
Postup
Semínkovou směs, olej, citrónovou šťávu pomixujte v mixéru. Přesuňte do sklenice nebo krabičky.
Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku, česnek a a dochuťte solí a kořením, promíchejte. Nechte odležet v lednici. Ideální je připravit si pomazánku večer a jíst jí další den.
Zeleninu (mrkev, cuketu, okurku, řapíkatý celer apod.) nakrájejte na delší hranolky, kterými můžete pomazánku nabírat.
Užívejte s recepty, po kterých se krásně hubne a mládne…
Dobrou chuť s metabolic balance
Obrázek použit z http://www.fresh-catering.cz/