Luxusní hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst teplou i studenou.
Ingredience na 2 – 4 porce
- 1 velká červená řepa nakrájená na kostičky
- 1 střední mrkev nebo pastiňák nakrájený na kostičky
- cibule nebo šalotka nakrájená na kostičky
- olivový olej
- 2 spařená, oloupaná rajčátka nakrájená na ksotičky nebo půlka loupaných rajčat z plechovky
- balzamikový ocet
- sůl, pepř, tymián
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- jako bílkovinu můžete přidat sýr (balkánský, mozarella, feta, ovčí sýr, nebo tofu nakrájené na kostičky)
- na ozdobení použijte např. lístka koriandru, nebo petrželku, pažitku či bazalku
Postup
Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.
Přidat můžete pro zjemnění kokosové mléko.
Jako bílkovinu můžete přidat sýr (balkánský, mozarella, feta, ovčí sýr, nebo tofu nakrájené na kousky.
Podávejte s žitným chlebem, ozdobené zeleným kořením – velimi se hodí bazalka nebo koriandr.
Dobrou chuť s metabolic balance