Tento delikátní zákusek si určitě zamilujete. Když vás bude “ honit mlsná“  a najdete doma avokádo, tak neváhejte a za pár minut vykouzlete skvělou sladkou a zdravou mňamku.

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 1 porce zralého manga musí být opravdu zralé, sladké – jinak by nesplnila chuť očekávání
  • 1 – 2 PL nepraženého syrového kakaa (v raw kvalitě je nejlepší a nezdravější, ale můžete použít i jiné 100% kakao) Tip: kakaový prášek z čokoládovny Troubelice je vysoce kvalitní a navíc cenově dostupný… také můžete použít obyčejné holandské kakao…
  • pro doslazení můžete použít ideálně porci sladkého manga nebo já osobně od 3. fáze používám 1 PL lžíci medu, nebo alternativy v podobě xylitolu, agáve sirupu, či datlového sirupu

Postup

Stačí Vám tyčový mixér, nebo jiný kvalitní mixér. Vše naházejte do nádobky, přilijte trošku vody a umixujte do požadované konzistence.

Jak poznat a kde koupit dobré avokádo a mango?

Zralé avokádo a mango poznáte tak, že jeho struktura bude na omak měkčí, bude připomínat plastelínu. Nesmí být však měkké úplně, ale tak akorát. Po rozříznutí by mělo avokádo krásně žlutozelené amango sytě žluté, obojí ez tmavých skvrn. Je fakt, že dovniř nevidíme, a tak se spolehněme na osvědčený zdroj. Já nakupuji avokáda v Marks & Spencer, nebo v prodejnách Kunratické stodoly (centrum Chodov, nebo Potraviny v Masné ulici), nebo v malém krámku ve Vězeňské ulici, kam dováží potraviny z Německa. Manga seženete rovněž v prodejnách Kunratické stodoly, nebo ve Vězeňské ulici, a na dobré mango narazíte občas i v Albertu či prodejnách Tesco – měly by být „ready to eat“…

Přeji vám zdravé mlsání s metabolic balance…


 

2014-05-15 14.10.22