Toto je velice lahodný salát z listového špenátu, sladkého hrášku, mírně glazované cibulky a čerstvého sýru. Harmonie barev i chutí je dokonalá… Občas si ho dělám doma, ale za krásného slunečného počasí si ho dopřeji v restauraci Richterova vila, s krásným výhledem na Prahu. Dělají ho tam opravdu výborně…
Budete potřebovat na 1 porci
- porce listového špenátu
- 1 – 3 PL zeleného hrášku (není nutný)
- 1/4 červené cible
- porce čerstvého sýru (cottage)
Na zálivku:
- 1 PL jablečný bio ocet
- 1 PL šťávy z citrónu (není nutný)
- 1 PL olivový olej za studena lisovaný
- 1 PL agáve sirupu (od 4. fáze, není nutné, ale dodá zálivce luxusní chuť)
- sůl dle chuti
Postup
Smíchejte na talíři listy baby špenátu s cibulkou nakrájenou na tenké plátečky. Přidejte hrášek (čerstvý nebo v slaném nálevu v bio kvalitě – barva by měla být krásně zelená).
Promíchejte dobře v hrnku zálivku z doporučených ingrediencí, případně dochuťte dle potřeby (chuť by měla být velmi jemně sladko kyselá).
Dobře promíchejte salát se zálivkou a nakonec ozdobte několika hromádkami čerstvého sýru (já používám nejraději cottage).
Doplnit můžete chlebem z celozrnné 100% žitné mouky.
Tip
Cibulku můžete mírně tepelně zpracovat, zjemníte tak její chuť… Na pánvi chvilku opékejte cibulku nakrájenou na jemné plátky, zakápnutou balzamikovým octem…
Dobrou chuť s Metabolic Balance…