Toto je velice lahodný salát z listového špenátu, sladkého hrášku, mírně glazované cibulky a čerstvého sýru. Harmonie barev i chutí je dokonalá… Občas si ho dělám doma, ale za krásného slunečného počasí si ho dopřeji v restauraci Richterova vila, s krásným výhledem na Prahu. Dělají ho tam opravdu výborně…

Budete potřebovat na 1 porci

  • porce listového špenátu
  • 1 – 3 PL zeleného hrášku (není nutný)
  • 1/4 červené cible
  • porce čerstvého sýru (cottage)

Na zálivku:

  • 1 PL jablečný bio ocet
  • 1 PL šťávy z citrónu (není nutný)
  • 1 PL olivový olej za studena lisovaný
  • 1 PL agáve sirupu (od 4. fáze, není nutné, ale dodá zálivce luxusní chuť)
  • sůl dle chuti

Postup

Smíchejte na talíři listy baby špenátu s cibulkou nakrájenou na tenké plátečky. Přidejte hrášek (čerstvý nebo v slaném nálevu v bio kvalitě – barva by měla být krásně zelená).

Promíchejte dobře v hrnku zálivku z doporučených ingrediencí, případně dochuťte dle potřeby (chuť by měla být velmi jemně  sladko kyselá).

Dobře promíchejte salát se zálivkou a nakonec ozdobte několika hromádkami čerstvého sýru (já používám nejraději cottage).

Doplnit můžete chlebem z celozrnné 100% žitné mouky.

Tip

Cibulku můžete mírně tepelně zpracovat, zjemníte tak její chuť… Na pánvi chvilku opékejte cibulku nakrájenou na jemné plátky, zakápnutou balzamikovým octem…

Dobrou chuť s Metabolic Balance…

2013-12-16 14.18.59 – web (2)