Občas si nestíhám připravit jídlo doma, občas si vybírám jídlo v restauraci. Mám podmínku – mělo by splňovat základní principy programu Metabolic Balance. Tzn. 1 bílkovina, mix zeleniny. Tuhle dobrotu jsem našla na jídelním lístku restaurace Coloseum v Průhonicích. Jejich recept neznám, ale vyzkoušela jsem přípravu po svém a není to vůbec špatné.
Suroviny, které budete potřebovat
- 150 – 200g kuřecí prso
- 150 – 200g mix zeleniny: lilek, šalotka, keříková rajčata, řapíkatý celer, černé olivy, šalotka, lžička kaparů
- 1 paprika (můře být červená, oranžová nebo žlutá)
- Olivový olej
- červený vinný ocet
Postup
Kuřecí prsíčko okořeňte podle chuti a ogrilujte jak jste zvyklí (buď na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem).
Caponata:
1. Ve vysoké pánvi rozehřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájené lilky. Za stálého otáčení 10 minut restujte.
2. Lilky vyndejte. Do oleje vložte nakrájené šalotky a 5 minut opékejte.
3. Přidejte rozpůlená rajčata a 10 minut duste. Do pánve vraťte lilky, přidejte kapary, nakrájený řapíkatá celer a na plátky nakrájené olivy. Dochuťte octem. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni 30 minut duste.
4. Caponatu ozdobte lístky bazalky.
5. Servírujte s plátkem žitného chleba a s omáčkou z pečených paprik (možné vynechat). Recept na omáčku z pečených paprik, která vám vydrží týdny, najdete zde>>.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.